Science & Communication: ‘A Challenging assignment for a future science reporter’
Partner
Amsterdam Green Campus
Start Date
None
End Date
None
Description

Wil jij graag aan de slag voor je studiegenoten, wetenschappers en maatschappelijk relevante thema’s? Dat kan! Want een stage bij Amsterdam Green Campus betekent dat je met verschillende aspecten van het communicatievak te maken zult krijgen en kennis maakt met ons werk voor verschillende onderzoeksinstituten van de Faculteit Natuur-, Wiskunde en Informatica, hogescholen Inholland Amsterdam, Aeres Almere, en groene MBO-opleidingen Wellant en Clusius.

 

De Amsterdam Green Campus is een stichting die de hele onderwijsketen bestrijkt. Green staat voor ons niet alleen voor planten, maar ook voor duurzame chemie, circulaire economie en versterking van biodiversiteit.  We zijn een startend team waardoor je de mogelijkheid krijgt om zelfstandig maar onder begeleiding te werken aan het professionaliseren van onze communicatie. Dat gaat over strategie en beleid en operatie, proces en inhoud. Hoe bereiken we onze interne en externe stakeholders. We zijn kritisch in onze selectie, want onze stageplek willen we vooral toekennen aan een echt talent.

 

De stageplek
Tijdens je stageperiode, die wat ons betreft per direct kan ingaan maak je onderdeel uit van het dagelijks team van de AGC. Een klein team met Michel Haring (hoogleraar plantenfysiologie), Karin van de Sande (Subsidiespecialist), Gerard Kooiman (Accountmanager) en Niek Persoon (Directeur). We zijn een gedreven, informeel team. De begeleiding ligt in eerste instantie bij Niek Persoon en daarbij stemmen we nauw af met de afdeling Communicatie (FNWI).

 

De werkzaamheden
De werkzaamheden zijn globaal te splitsen in een beleidsmatig en een uitvoerend deel. Het beleidsmatige gedeelte richt zich op het, onder supervisie, formuleren van een communicatieplan en het uitvoerende deel uit het schrijven en plaatsen van artikelen op de website en het opstellen van nieuwsbrief. Meer gespecifieerd:

 

Beleidsmatig:

  • Amsterdam Green Campus is een samenwerkingsverband van mbo-hbo en wo. Het samenwerkingsverband richt zich op het verbeteren van het kennisniveau van de verschillende kennisinstituten middels scholing en verrijking van curricula en valorisatie richting het beroepenveld middels de projecten die wij realiseren. Om deze taken goed te vervullen is effectieve en consistente communicatie essentieel, waarbij zowel interne als externe partners belangrijk zijn. Het Communicatieplan dat door jou wordt opgezet geeft ons daartoe de gewenste kaders.
  • Uitwerken van een niewsbrief in de gewenste huisstijl. Dat is nieuw voor de campus en hard nodig. We weten dat een effectieve nieuwsbrief gaat helpen om de wederzijdse aansluiting op thema’s, projecten en events (planning en voortgang) tussen de kennisinstellingen onderling en met het beroepenveld te bewerkstelligen.
  • Het aanpassen van de website in lijn met de ontwikkelingen van de Amsterdam Green Campus in samenwerking met ons team en de afdeling communicatie.

 

 Uitvoerend:

  • Het beheer (plaatsen van artikelen, nieuwsberichten ed) van de website www.amsterdamgreencampus.nl.
  • Het schrijven van artikelen en het houden van interviews voor onze nieuwsbrief.

 

 

Requirements

Wij vragen:
Wij zoeken iemand met een grote mate van zelfstandigheid met een hands-on mentaliteit die zich thuis voelt op het Science Park. Je bent van nature gedreven, nieuws- en leergierig en je bent resultaatgericht. Vanzelfsprekend heb je een overtuigende interesse in communicatie, media en pr. Daarnaast zijn we op zoek naar iemand die zo snel mogelijk bij ons aan de slag kan! Het liefst meteen al!

 

Jij biedt:
Een uitstekende beheersing van het Nederlands (in woord en schrift!) en je hebt ook kennis van het beheer van websites.

 

Jouw talent:
Je bent het goedgehumeurde proactieve type en je vindt het een uitdaging om zelfstandig aan de slag te gaan. Je hebt net als de rest van het team een pioniersmentaliteit en combineert visievorming met ad-hoc activiteiten. Je ‘klimt’ makkelijk in de telefoon en bent een soepele gesprekspartner. Je bent accuraat en zorgvuldig, hebt oog voor kwaliteit en durft initiatief te nemen.  

 

Wat wij je bieden:
Een leerzame stage binnen een energiek, informeel en professioneel team. Wij zorgen voor een goede begeleiding en geven je de kans om gerichte en waardevolle werkervaring op te doen. De dagelijkse begeleiding ligt bij Niek Persoon.

 

De voorwaarden:
Het betreft een meewerkstage voor 24 - 32 uur per week.

Je ontvangt een meewerkstagevergoeding (o.b.v. 40 uur p/w) per maand.

 

 

Contact Person
Niek Persoon
Email
n.l.m.persoon@uva.nl
Link
Amsterdam Green Campus